Werving naar vakantiekrachten is al volop gaande

Categorie
Nijmegen
De zomer komt eraan en de eerste advertenties waarin vakantiekrachten worden gevraagd zien wij al voorbijkomen. Door de krapte op de arbeidsmarkt ondernemen werkgevers nu al actie om te voorkomen dat ze achter het net vissen. Wij leggen jou in deze blog uit hoe Werkwijzer jou kan helpen jouw vakantierooster rond te krijgen.

Hoe kom jij dit jaar aan vakantiekrachten?

Heb jij al een plan om op tijd voldoende vakantiehulp voor jouw organisatie aan te trekken? Goed bezig! Zo niet, maak nu dat plan en voorkom dat je te laat bent.
Werkwijzer kan jou helpen bij het aantrekken van vakantiehulp. Wij hebben een bestand van vakantiekrachten die voor de zomer nog een vakantiebaan zoeken. Wij kunnen jouw vakantiebaan bij hen onder de aandacht brengen. Ook kun je de komende periode meeliften op onze marketingcampagnes waarbij we jouw vakantiebaan zichtbaarheid geven via bijvoorbeeld onze mailingen, social media, zoekmachines en op vacaturebanken.

Interesse? Neem dan contact met ons op.

Wat zijn de wensen en behoeften van vakantiekrachten?

Wij hebben een pool van mensen die graag willen werken tijdens de zomerperiode. Hier zitten voornamelijk studenten en scholieren in graag wat extra willen verdienen. Vakantiekrachten willen graag veel uren maken zodat ze hun studie, vakantie of andere dingen kunnen betalen. Het zijn vaak jonge mensen die in de drukke periode klaar staan om jouw vakantieplanning rond te maken. Ze vinden het belangrijk dat ze flexibel inzetbaar zijn en binden zich niet graag volledig aan een bedrijf. Het werken via een uitzendbureau is daarom erg aantrekkelijk voor deze doelgroep.

Wat vinden vakantiekrachten de ideale vakantiebaan?

Er zijn een aantal punten die vakantiewerkers belangrijk vinden:
  • Zo vinden ze het fijn als ze dicht bij huis kunnen werken. Niet iedereen heeft een auto tot zijn of haar beschikking. Het is dus belangrijk dat ze met de fiets of met het OV naar hun vakantiewerk toe kunnen.
  • Ze vinden het leuk als ze samen met leeftijdsgenoten kunnen werken waar ze enigszins een band mee kunnen opbouwen.
  • Ze willen gemiddeld ongeveer 24 uur per week werken. Hierdoor houden ze nog voldoende vrije tijd over. Zij hebben tenslotte ook vakantie

Welke vakantiebanen worden door vakantiekrachten gezocht?

Uit cijfers van de vacaturebank Indeed blijkt dat vakantiekrachten vooral op zoek zijn naar schoonmaakwerk. Hier zoekt ruim 21% van alle vakantiekrachten naar. Daarna is horeca, productiewerk, magazijnwerk en klantenservice het meest gezocht. De meest gezochte specifieke functies waren: inpakmedewerker, schoonmaker, huishoudelijk medewerker, horecamedewerker en verkoper.
Vakantiekrachten zoeken dus naar een heel breed scala aan banen. Als jullie bedrijf in deze sectoren valt is het erg aantrekkelijk voor vakantiekrachten om komende zomer onderdeel te worden van jullie bedrijf.

Wij helpen jou aan een vakantiekracht!

Je kan zelf starten met de werving van vakantiekrachten, maar je kan ook Werkwijzer inschakelen. Wij helpen jou graag en ook op tijd aan voldoende vakantiehulp. De komende weken stromen de sollicitaties van beschikbare vakantiekrachten weer binnen. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt verwachten wij een grote stormloop vanuit werkgevers. Het is daarom slim om op tijd contact op te nemen met Werkwijzer. Zo kunnen wij gemotiveerde vakantiekrachten voor jullie klaarstomen.

Interesse? Neem contact op met Marijn Lubbers op 06-29566604 of via marijn@werkwijzer.nl en vraag naar de mogelijkheden.