Werken naast je studie: werkt dat?

Categorie
Nijmegen
Datum
21 september 2023
Na een uitbundige avond uitgaan, waarbij je even je zorgen kan vergeten, word je brak de volgende ochtend wakker. Ondanks de hoofdpijn en vermoeidheid heb je toch de tijd van je leven gehad samen met je beste vrienden. Je studententijd is de leukste tijd van je leven, lekker veel uitgaan en van het leven genieten. Het is belangrijk om financiële verantwoordelijkheid te hebben, niet alleen voor nu, maar ook voor later. Na alle leuke feestjes en avonden uitgaan, moet de portemonnee ook gevuld worden. Om het beste uit je studententijd te halen leggen wij je in deze blog uit hoe je werken en studeren kan combineren.

 

Plannen, plannen, plannen

Als student ben je al een expert in het plannen van je schoolwerk, dit kan natuurlijk ook voor je werkuren. Maak een schema waarin je colleges, studietijd en werkuren inplant. Vergeet ook niet om tijd voor jezelf in te plannen, dit is en blijft je studententijd, dus geniet er ook van!


Kies je baan slim

Werken bij een baan die past bij je studierichting kan dubbel voordeel opleveren. Je doet erg veel ervaring op binnen het werkveld en je hebt de kans om je netwerk te vergroten.
Je kan er ook voor kiezen om de gezelligheid en de feestjes vast te houden en op festivals gaan werken. Veel festivals zijn op zoek naar studenten die op hun evenement wat extra centjes willen verdienen. Via Werkwijzer kan je op de leukste festivals gaan werken in Nijmegen en omstreken. Wil jij graag werken op de tofste festivals. Bekijk hier alle bijbanen voor studenten.


Werken in de regio

Flexibiliteit is erg belangrijk tijdens het vinden van een baan. Op deze manier hoef je je niet te stressen om werkverplichtingen en heb je alle focus voor je studie. Daarnaast is afstand ook een factor om bij stil te staan. Onze recruiters zijn er om je te helpen bij het vinden van een baan in Nijmegen en omstreken.


Werk nu, oogst later

Zodra het eerste loon binnenstroomt, is het erg verleidelijk om dit meteen uit te geven. Maar denk vooruit! Leer hoe je moet sparen, door bijvoorbeeld een inkomsten en uitgaven schema te maken. Hierin staat precies wat je binnenkrijgt, wat je uitgeeft en wat je over houdt om te sparen. Ook dit geeft je voordelen en rust voor later.


Leer van je ervaringen

Elke dag is een dag om van te leren. Werken naast je studie is niet alleen een manier om je portemonnee te vullen, maar ook een manier om waardevolle lessen te leren. Door te werken ontwikkel je belangrijke vaardigheden als verantwoordelijkheid, timemanagement en doorzettingsvermogen. Deze vaardigheden zijn van onschatbare waarden in je professionele toekomst.

Het is niet altijd gemakkelijk, maar met de juiste aanpak kun je de ultieme balans vinden tussen je academische en professionele ambities en daar wilt Werkwijzer jou graag bij helpen. Neem een kijkje bij alle vacatures voor studenten of neem contact met ons op. Dan kunnen we samen de perfecte bijbaan voor jou vinden.