Werken in de logistiek als orderpicker

Categorie
Nijmegen
Als jij op zoek bent naar een actieve baan met veel afwisseling en verantwoordelijkheid, dan is werken als orderpicker misschien wel iets voor jou! In deze rol werk jij samen met jouw collega's in een magazijn of distributiecentrum om bestellingen te verzamelen en te verzenden naar klanten. Maar wat houdt dit werk eigenlijk in, wat ga jij verdienen en hoe kun jij solliciteren? Lees snel verder voor alle informatie die jij nodig hebt.

De verschillende manieren van werken als orderpicker

Als orderpicker heb jij de mogelijkheid om op verschillende manieren te werken, zoals via voicepicking of barcode scanning. Dit maakt jouw werk veel makkelijker. Hieronder zie je twee voorbeelden van orderpicken:
  • Voicepicking: Dit is een systeem waarbij jij via een kleine headset hoort waar jij de producten kan vinden. Jij pakt de juiste spullen en krijgt een nieuwe opdracht, superhandig!
  • Barcode scanning: Heb jij al eens boodschappen gedaan in de supermarkt met een scanner? Deze techniek lijkt erop. Jij gaat namelijk met een handscanner aan de slag. Op deze scanner zie jij waar jij ieder product kan vinden. Als jij het juiste product hebt gevonden, dan scan jij de barcode van het product en neem je het product mee naar de verzamelplaats. Zo gepiept!

Wat doet een orderpicker?

Als orderpicker werk jij in een magazijn of distributiecentrum. Het bedrijf waar jij werkt krijgt bestellingen van klanten binnen en jij zorgt er samen met jouw collega’s voor dat deze bestellingen worden verzameld. Hoe jij dat doet, hangt af van het bedrijf. Het kan zijn dat je op een EPT (een elektrische pompwagen) pallets met producten verzameld. Maar het kan ook zijn dat jij kleinere producten verzameld op een kar. Dankzij jou krijgen de klanten de producten die ze hebben besteld!

Hoe oud moet jij zijn om als orderpicker te kunnen werken?

Officieel is de minimale leeftijd voor werk als orderpicker 16 jaar. Toch hebben sommige bedrijven een leeftijdsgrens van 18 jaar. Dit kan komen door de apparaten waar mee ze werken of de werktijden vallen na 23.00 uur in de avond. Ben jij 16 of 17 jaar oud en wil jij graag aan de slag als orderpicker? Bel vooral even naar Werkwijzer om te kijken wat er mogelijk is.

Hoeveel verdient een orderpicker?

Als je 21 jaar of ouder bent verdien je als orderpicker minimaal 2100 euro bruto per maand. Als jij al meer ervaring hebt kan het zijn dat je een hoger startsalaris krijgt, maar dit verschilt per bedrijf. Bovendien werk je als orderpicker vaak bij grote bedrijven. Deze grote bedrijven hebben allerlei plekken waar jij in kan doorgroeien. Heb jij ambitie voor een carrière in de logistiek? Dan is een baan als orderpicker een mooie eerste baan!

Is orderpicker een zware baan?

Als orderpicker heb jij een actieve baan. Bij sommige bedrijven sta jij vooral op een EPT of in een ander voertuig zoals een heftruck. Toch moet jij vaak uitstappen om dingen te pakken. Bij andere bedrijven loop jij meer door het magazijn en laad jij spullen handmatig op een kar. Het is in ieder geval handig als jij wat kunt tillen. Kortom, als jij niet houdt van stilzitten is een baan als orderpicker echt iets voor jou!

Nu solliciteren als orderpicker!

Ben jij helemaal enthousiast geworden? Kijk dan hieronder bij een van onze orderpicker vacatures. Je kunt ook altijd bellen voor meer informatie of als je niet precies weet welke vacature het beste bij jou past. 

Reageer hier op een vacature waar jij als orderpicker aan de slag kunt! 

Of kijk hier voor alle andere logistieke vacatures!