Verschil tussen uitzenden en detacheren

Categorie
Nijmegen
Weet jij wat het verschil is tussen uitzenden en detacheren?  We zetten de belangrijkste punten voor je op een rij!

In het kort

De grote overeenkomst tussen deze vormen, is dat de werknemer formeel gezien in dienst is van Werkwijzer Werving & Selectie | Uitzenden. De administratieve lasten en risico's zijn dus niet voor de inlenende partij.

Het verschil zit hem in het contract dat je afsluit met Werkwijzer Werving & Selectie | Uitzenden. Uitzendkrachten worden door Werkwijzer Werving & Selectie | Uitzenden zelf geselecteerd. Medewerkers  die wél door de inlener worden geselecteerd, kunnen bij ons worden ondergebracht tegen een lager tarief.  Beide type werknemers zijn zeer flexibel inzetbaar en de samenwerking kan direct worden beëindigd onder bepaalde voorwaarden. Dat zit anders dan bij gedetacheerden. Zij worden voor een lange tijd ingehuurd.

Verschil uitzenden en detacheren

Dit bovenstaande is een beknopte omschrijving van de verschillen tussen uitzenden en  detacheren. Hieronder lichten wij de verschillende vormen wat uitgebreider toe.

Wat is uitzenden?

De werknemer is juridisch gezien in dienst bij Werkwijzer Werving & Selectie | Uitzenden maar voert de daadwerkelijke werkzaamheden bij de inlener uit. Raakt de medewerker arbeidsongeschikt, dan zijn de werkgeversrisico’s voor Werkwijzer Werving & Selectie | Uitzenden.

Dit maakt de inlener niet geheel vrij van verplichtingen. Die is namelijk wel verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer. Ook kan de Belastingdienst bepaalde belastingen bij de inlener verhalen als Werkwijzer Werving & Selectie dit nalaat.

Werkt de uitzendkracht na behoren en wil de inlener hem graag in dienst nemen, dan kan dat. Werkwijzer Werving & Selectie | Uitzenden maakt hier van te voren duidelijke afspraken over.

Wat is detacheren? 

Het verschil tussen uitzenden en detacheren is dat de gedetacheerde voor langere tijd wordt ingehuurd. De gedetacheerde tekent een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd bij Werkwijzer Werving & Selectie | Uitzenden en gaat feitelijk werken bij de inlener. Detacheren biedt zowel de inlener als de werknemer meer zekerheid: de werknemer weet zeker dat hij een voor langere tijd een vast aantal uur per week werkt en de inlener is verzekerd van een stabiele kracht.

Wil je als inlener zelf werknemers selecteren, maar niet zelf in dienst nemen, dan is er nog een optie. Werkwijzer Werving & Selectie | Uitzenden neemt dan de verplichtingen omtrent loonadministratie, het betalen van sociale premies en belastingen, het uitvoeren van een ziekteregeling en de loondoorbetaling bij vakantie of bijzondere aangelegenheden van je over. Opdrachtgevers maken hier bijvoorbeeld gebruik van bij vakantiekrachten.

Weten wat Werkwijzer Werving & Selectie | Uitzenden voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op. Ons telefoonnummer is 024-3226600.