Studenten-roeivereniging lost personeelstekort op

Categorie
Nijmegen
Samen met studenten-roeivereniging Phocas hebben wij met succes een tijdelijk personeelsvraagstuk opgelost bij een logistieke klant. Lees hier meer over dit succesverhaal.

Back to our roots

Wist je dat Werkwijzer ooit is opgezet vóór en dóór studenten? In 1948 hebben studenten van de Katholieke Universiteit Nijmegen (nu Radboud Universiteit) stichting ‘Bureau Werkende Studenten’ opgericht. In de jaren 50 heeft oud-premier Dries van Agt zelfs nog in het bestuur gezeten. 

Door de krapte op de arbeidsmarkt zoekt iedere werkgever naar oplossingen voor het te kort aan personeel, wij natuurlijk ook. Om aan deze vraag voor personeel te voldoen, hebben wij vorig jaar besloten om "back to our roots" te gaan. We hebben ons studentenlabel nieuw leven ingeblazen en een platform met diverse bijbanen voor studenten opgezet. In samenwerking met studenten- en studieverenigingen zoeken wij actief naar werkgevers die werkplekken kunnen aanbieden waarbij studenten het personeelstekort kunnen opvangen. Het doel hierbij is een samenwerking waarbij elke partij profijt heeft.

Oplossing tijdens lockdown

Veel werkgevers hebben tijdens de lockdown horecapersoneel ingezet. Begin dit jaar mocht de horeca op korte termijn weer open. Dit had natuurlijk als gevolg dat veel werknemers terug de horeca in zijn gegaan. Onze klant AG Logistics zat met een tijdelijk personeelstekort en belde ons voor hulp. Door samen te werken met de roeivereniging Phocas, hebben wij dit tekort snel kunnen oplossen.

 

Ervaringen

Studenten-roeivereniging Phocas: "De samenwerking met Werkwijzer verloopt ontzettend soepel. Dit komt doordat de communicatie erg snel, flexibel en laagdrempelig is. Ik heb contact met medewerkers die snappen hoe onze vereniging in elkaar steekt en willen graag meedenken in oplossingen. Echt een aanrader!"

AG Logistics Services: "Werkwijzer heeft ons bij AG Logistics Services geholpen bij een korte termijn vraagstuk voor de inzet van flexibel personeel. Hun aanpak en communicatie hierin zijn, zoals we zijn gewend, uitstekend en vlot verlopen. We raden iedere organisatie met tijdelijke werkzaamheden aan om gebruik te maken van de studenten flexpool van Werkwijzer! Bedankt!"


Ook interesse om samen te werken?

Ben jij benieuwd naar de samenwerkingsmogelijkheden voor jouw studentenvereniging of bedrijf? Of zit jij vaker met een personeelstekort bij je werkgever? Neem dan contact met Evy Broeders of Marijn Lubbers op via 024-3226600 voor een vrijblijvend gesprek!

 
Alles voor jouw HR-vraagstuk!