Interview Nicolette – Technische dienst bij het Schild

Categorie
Nijmegen
Nicolette is medewerker technische dienst bij woonzorgcentrum Het Schild in Wolfheze. Ze vertelt ons hoe een dag voor haar eruit ziet en wat er nu is veranderd met de corona maatregelingen.
Nicolette is medewerker technische dienst en maakt schoon bij Het Schild in Wolfheze. Het Schild is een woonzorgcentrum met verpleeghuisfunctie voor blinden en slechtzienden. Ze vertelt ons hoe een dag voor haar eruit ziet en wat er nu is veranderd met de corona maatregelingen.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Ik verveel mij nooit, ik heb altijd wel iets te doen. Ik vind het heerlijk om te wandelen buiten te zijn en mijn vrienden te bezoeken, ik kan hier echt van genieten. Daarnaast vind ik musea bezoeken erg leuk, mijn voorkeur gaat uit naar oude kunst.

Hoe bevalt je baan als Technische dienst bij het Schild?
Er heerst hier een ontzettende prettige mentaliteit, collega’s onderling ondersteunen elkaar in alles. Het was echt een warm bad toen ik hier kwam werken. Iedereen zet zijn schouders er onder om alles goed te laten verlopen.

Wat vind je zo leuk aan het werken in de zorg?
Voor mij is het belangrijk om met mensen te werken. Maakt niet uit wat voor mensen, ik krijg hier veel energie van. Als ik iets voor mensen kan betekenen voelt dat erg fijn, al is het maar even een luisterend oor bieden, dat vind ik erg fijn om te doen, dat is voor mij veel belangrijker dan op tijd thuis zijn.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?
Ik los alle technische storingen op bij het Schild samen met mijn collega. Dit zijn alle voorkomende klussen zoals lekkages verhelpen, lampen vervangen, bureaus omzetten en ook een deel schoonmaak.
Ik begin om 8 uur, dan check ik mijn mail, dan kijk ik welke technische klussen er gedaan moeten worden en bepaal ik welke het meeste prioriteit heeft. Momenteel begin ik met voorraad aanvullen, ook bij mensen die in isolatie zitten, dat zijn klussen die nu erg belangrijk zijn. Je leeft op de meldingen die binnenkomen, geen dag is hetzelfde en dat maakt het werk super leuk.

Waar geniet je het meest van op een werkdag?
De praatjes met bewoners en natuurlijk het contact met collega’s. Soms worden er grapjes gemaakt, maar we bespreken het ook als er verdriet is. Zij werken natuurlijk nauw samen met alle bewoners. Al met al is het werk heel afwisselend en dat vind ik erg leuk.

Welk verschil merk je in deze ‘corona tijd’?
De isolatie van bewoners is heel gek om mee te maken. Het is veel stiller op de gang, iedereen is toch best wel bang en dat is erg verdrietig om te zien. Ook zijn veel bewoners erg eenzaam doordat ze hun kinderen of kleinkinderen niet meer kunnen zien. Maar juist daardoor merk ik wel dat ze het extra fijn vinden als ik even een praatje met ze kom maken. Het ongedwongen leven door de corona is een beetje weg nu, dat merk ik heel erg. Ik hoop natuurlijk dat dit snel weer over gaat. Iedereen houdt zich gelukkig wel keurig aan de afspraken.

Wat zeggen collega’s over je denk je?
Ik denk dat ze zullen zeggen dat ik enthousiast ben en echt hart voor de zaak heb, ik vind het leuk om met humor met mijn collega’s om te gaan, het is ook belangrijk als dit kan.