Het feestje achter de bar bij Festival op 't Eiland

Categorie
Nijmegen
Dit jaar heeft Werkwijzer in Nijmegen een steentje bijgedragen aan de trots van de stad: de Vierdaagse. In samenwerking met Festival op 't eiland hebben festivalmedewerkers van Werkwijzer maar liefst 350 diensten gewerkt. Dit eiland was het kloppende hart van de Vierdaagse met allerlei soorten acts en artiesten. Werken was nog nooit zo'n feest! Wil je meer weten over hoe Festival op 't Eiland achter de bar was? Klik en lees verder!

Wat is festival op 't eiland? 

Festival op 't eiland is een groot feest eiland, onderdeel van de Vierdaagse. Buiten muziek, barren en lekkere foodtrucks komt er op dit eiland een stukje cultuur bij kijken. Zo kun je op 't eiland verschillende theaterstukken bekijken, acrobaten bewonderen, workshops volgen en zelfs lezingen bijwonen vanuit de Radboud Universiteit. Om de week af te trappen werd er op zondag avond een vuurwerkshow gegeven bij de Waalbrug, waarbij je first row stond vanaf Festival op 't eiland. Terwijl er overdag voornamelijk cultuur gesnoven werd op het eiland, werden de festivalgangers in de avond warm gemaakt door de hitjes van de DJ's om te gaan dansen. Bekijk hier het programma van Festival op 't eiland 2022. 
 

Hoe was de horeca georganiseerd op het festival?  

Van 16 t/m 22 juli was Festival op 't eiland geopend, gelegen aan de Snelbinder brug. Op het terrein waren er vier bars te vinden: Club de Ville, de Speciaalbier- en wijnbar, de Vlammenbar en de Strandbar. Hier werden dranken geadviseerd, geschonken, getapt en uitgeserveerd. Door het Vierdaagse bekersysteem konden bezoekers hun plastic beker makkelijk inleveren in ruil voor 0,50 cent korting op het volgende drankje. Hiervoor zijn er ook werknemers van Werkwijzer ingeschakeld om als greenteam bekers te verzamelen en uitleg te geven. Lees hierover meer in onze blog over het Vierdaagse bekersysteem. Buiten de verschillende bars waren er meerdere foodtrucks te vinden om de honger te stillen. 
 

Wat doe je als horecamedewerker en hoeveel verdien je? 

Ondanks de warme zonnestralen hing er gedurende de week een goede sfeer onder de feestgangers en barmedewerkers. Deze dagen was het extra belangrijk om de dorst te lessen. Als barmedewerker heb je verschillende taken die uitgevoerd worden gedurende de dag als runner, tapper, schenker en uitgever.

  • De runner zorgt ervoor dat alle dranken op voorraad zijn achter de bar.
  • De tapper zorgt ervoor dat de bieren getapt worden met de perfecte schuimkraag.
  • De schenker zorgt voor het klaarzetten van alle overige dranken.
  • En als laatste, de uitgever. Deze persoon zorgt ervoor dat de bezoeker de gevraagde drankjes ontvangt en betaalt.

Onderling kan er worden afgewisseld om zo de dag divers te houden. Voor 11euro per uur hebben de barmedewerkers lekker bijverdiend en van de Vierdaagse sfeer kunnen genieten. Na afloop van de dienst werd er welverdiend geborreld. 

Een paar barmedewerkers hebben hun persoonlijke ervaring van tijdens de Vierdaagse gedeeld: 

"Tijdens de Vierdaagse stond ik samen met mijn vriendinnen te werken Bij Festival op t eiland! Daar mocht ik werken achter de speciaal bier bar, mega tof! Ik heb deze dag veel geleerd over speciaal bier. Echt mega leuk en zou het echt iedereen aanraden! Volgend jaar ben ik weer van de partij!"
-Tessa 

"Bij Festival op 't eiland was er een ontzettend leuke sfeer. Het barhoofd wist goed wat iedereen moest doen en er was een duidelijke taakverdeling. Voor en achter de bar was het feestje gaande. De festivalgangers waren erg vriendelijk. Tussendoor werd er een pauze ingelast waarbij je kon avondeten samen met de crew, goed geregeld!"
-Anne

"Tijdens de 4daagse heb ik samen met vriendinnen op het Eiland gewerkt. Er werd rekening mee gehouden dat we samen achter een bar konden staan. Daarnaast hielden ze rekening met de warmte op die dag: we kregen voldoende te eten/drinken en mochten onze kleding hierop aanpassen. Al met al een erg gezellige dag met gezellige mensen achter de bar."
-Korianne

Festival op 't eiland heeft de Vierdaagse compleet gemaakt. En met trots kan Werkwijzer terugblikken op een succesvolle, volbrachte opdracht! Lijkt het jou ook leuk om te werken op festivals? Bekijk dan eens de vacature voor festivalmedewerker en schrijf je in. Marijn neemt binnen één dag contact met je op!