Werkwijzer bestaat 75 jaar!
Bekijk hier de jubileumkrant.

Ga jij werken op de leukste festivals?

Categorie
Nijmegen
Datum
19 april 2023
De zomer komt er weer aan en dat betekent: Festivals!! Ben jij helemaal gek van festivals en wil jij daar betaald naar toe? In deze blog lees je hoe je dat voor elkaar krijgt.

Betaald worden om naar festivals te gaan?

Oké, we moeten toegeven: Je moet er wel werken. Via Werkwijzer kun jij namelijk op de leukste festivals van het land werken. Ga jij naar Pinkpop, Concert at Sea of Harmony of Hardcore? Of zoek jij het liever wat dichter bij huis en ga jij werken bij de Nijmeegse Vierdaagse, Emporium of bij Drift? Bekijk hier onze festivalvacatures!

Maar wat doe je dan als festivalmedewerker?

Je kunt alle kanten op als jij op een festival wil werken. Hieronder staan de meest voorkomende rollen:
  • Als jij achter de bar werkt zorg je voor de drankjes. Jij zorgt er op met de andere barmedewerkers voor dat alles rondom de bar klaar is voor de vele mensen die gaan komen. Er wordt een indeling gemaakt en jullie gaan aan de bak. Na het festival wordt alles opgeruimd en schoongemaakt. Gelukkig sta je vaak met veel medewerkers achter een bar en is dit zo gepiept. Wil jij de bezoekers van het festival gelukkig maken met verkoelende drankjes? Dan zijn de bardiensten voor jou gemaakt!
  • Bij een eetkraampje doe jij eigenlijk hetzelfde als achter de bar, maar dan met eten. Ben jij nou expert op het gebied van friet (of patat), pizza of hamburgers en wil jij deze kennis inzetten? Dan zijn de diensten bij een van de eetkraampjes echt iets voor jou!
  • Als jij ticketscanner wordt, ben jij het eerste gezicht dat mensen zien op een festival. Jij hebt een handscanner of een app op je telefoon. Hiermee check jij of de bezoekers geldige kaartjes hebben. Vind jij het leuk om alle bezoekers te verwelkomen? Word dan ticketscanner bij de leukste festivals in Nederland!
  • Als kassamedewerker verkoop jij de muntjes die nodig zijn om eten of drinken te kopen. Jij zit lekker in een hokje en hebt een mooi overzicht over het terrein. De bezoekers halen muntjes en jij rekent die cash of via een pinapparaat af. Wil jij bij een potje monopoly altijd de bank zijn? Dan vind jij muntverkopen zeker een leuke baan.

Wat moet je kunnen om festivalmedewerker te worden?

Als festivalmedewerker is het handig als je van festivals houdt. Verder is enige ervaring in de horeca praktisch maar zeker niet verplicht. Er zijn altijd mensen die je kunnen leren wat nodig is. Daarnaast kunnen het lange diensten zijn waarbij je veel actief bezig bent. Het is dus wel belangrijk dat je fysiek in staat bent om lang te staan en te lopen. Tot slot is het natuurlijk handig als je festivals zelf ook leuk vindt! Dan kan je goed mee’viben’ met de sfeer van de bezoekers!

Tof, maar hoe word ik festivalmedewerker?

Heel makkelijk! Er staan een aantal vacatures op onze website. Als je hierop reageert word je gebeld door Marijn. Hij stelt je wat korte vragen en zorgt ervoor dat jij wordt ingeschreven. Je krijgt toegang tot een speciale app waar al onze festivaldiensten in staan. Jij kunt je dan voor losse diensten inschrijven. Super flexibel dus! Wil jij op 1 of op alle festivals werken? Het kan allemaal!

Je kunt ook eerst contact opnemen met Marijn als je meer informatie wil. Bel dan naar 06-29566604 of naar 024-3226600.