Een goede werk -en privé balans: Hoe creëer je deze?

Categorie
Nijmegen
Wij bij Werkwijzer begrijpen maar al te goed dat het leven soms als een achtbaan kan voelen. Er kan veel op je af komen op werk -en privé gebied. Om deze achtbaan op rolletjes te laten verlopen, zullen we vandaag tips geven over het creëren van een goede werk -en privé balans.

 

Waarom 

Een goede werk -en privé balans is belangrijk, omdat je volgens onderzoek meer werkplezier, een gezondere werkdruk en betere gezondheid ervaart.

 

Hobby’s 

Denk na over het uitoefenen van een hobby. Op deze manier kan jij je focussen op iets anders dan werk en haal je nieuwe energie uit je hobby voor de volgende dag. Denk aan creatieve of sportieve hobby’s.  

 

Planning 

Plan niet alleen je werkdagen in, maar plan ook in wat je ná je werk doet. Zo heb je overzicht en ben je minder geneigd om je privé tijd op te schuiven. Jouw eigen tijd is net zo belangrijk als je werk tijd, dus probeer je zoveel mogelijk aan deze planning te houden. Je hoeft niet altijd iets te gaan doen, zolang je maar even uit de werksleur wordt gehaald.  

 

Grenzen  

Stel voor jezelf duidelijke grenzen op. Wanneer je aan het werk bent, wees dan gefocust en productief en wanneer je thuis bent probeer dan de werkzorgen achter je te laten en spendeer quailty time met je familie en vrienden.  
Durf ‘ja’ te zeggen tegen ‘me-time’. We snappen dat de berg van mailtjes belangrijk zijn, maar je eigen welzijn is net zo belangrijk.  
Je ontkomt er niet meer aan je mobiel en/of laptop, superhandige apparaten, maar ze kunnen je ook tegenwerken als het gaat over het in balans houden van werk en privé. Overweeg om meldingen na werktijd uit te schakelen. Zo blijf uit je werksleur tijdens je vrije tijd.  

 

Werken dicht bij huis  

Daarnaast kan het voordelig zijn om te overwegen om dicht bij huis te werken. Je bent veel minder aan reizen, wat goed is voor het milieu, maar ook voor je gezondheid. Je bent sneller geneigd om de fiets te pakken. Beweging maakt je energieker en je zult productiever zijn. Zou je wel liever dichtbij huis willen werken, maar geen idee waar? Neem contact met ons op, dan helpen wij je bij het vinden van een baan dichtbij huis. Hoe doen we dat? Door ons sterk netwerk van werkgevers in en rondom Nijmegen.   

 

Overweeg een carrière/baan switch

Heb je weleens nagedacht over de balans van je werk -en privé tijd? Jij verdient een werkplek waar jij net zoveel energie uit je werk haalt als uit je privé tijd. Ben jij op zoek naar een baan waar jij werk en privé goed kan scheiden?  
Neem contact op met ons, dan doen wij alles voor jouw baan! Wil je weten welke vacatures we open hebben staan? Kijk hier voor alle vacatures.