Dag in het leven van Marijn

Categorie
Nijmegen
We nemen jullie mee achter de schermen bij Werkwijzer. Wat zijn de dagelijkse taken van een recruiter? Je leest het in 'een dag in het leven van Marijn.'


08:30 uur – Ik start mijn dag met een vlugge blik op mijn agenda en mailbox. Zijn alle afspraken nog bevestigd? Is er iets dringends gebeurd sinds gisteren? Wie heeft gereageerd op mijn vacatures? Dit zijn de zaken die ik probeer te overzien om mijn dag goed te beginnen.

09:00 uur – Meestal is dit het moment waarop mijn liefde voor koffie de overhand neemt, en ik mijn eerste 'bakkie' van de dag ga halen. In deze tijd werk ik mijn binnengekomen appjes bij en stuur ik succeswensen naar de kandidaten die op gesprek gaan bij een klant. Vervolgens start ik mijn eerste 'belronde' om nieuwe sollicitanten te screenen en uit te nodigen voor een gesprek bij ons op kantoor.

9:30 uur – Het is het moment waarop de vermoeidheid van het weekend plaatsmaakt voor de cafeïne van een net iets te sterke espresso. Met andere woorden, we kunnen van start met ons weekoverleg. Hier nemen we de lopende vacatures per persoon door, bespreken we ontwikkelingen bij klanten en voorzien we elkaar van advies in lastige situaties. We proberen dit normaal gezien binnen één uur af te ronden, maar onze gezellige gesprekken maken van dat uur eerder een ambitie dan een realiteit.

11:00 uur – Dit is mijn favoriete moment van de dag om afspraken in te plannen! Meestal bevind ik me rond dit tijdstip in gesprek met kandidaten of klanten. Niemand hoeft dan in de file te staan om ons kantoor te bereiken, waardoor ze met een goed humeur binnenkomen. Het geeft me ook de gelegenheid om de procedure bij de klant op maandag te starten, zodat er snel gehandeld kan worden.

12:30 uur – Lunch! Een moment waarop ik bewijs dat kamperen niet echt mijn ding is, door een potje pingpong te verliezen. Maar dat verlies maak ik snel goed wanneer mijn tosti klaar is. Het is een moment om te luisteren naar de gekke weekendverhalen en ons als team op te laden voor de rest van de dag.

13:00 uur – Na de lunch bel ik vaak de studenten die bij ons hebben gesolliciteerd. Ervaring heeft me geleerd dat (soms wat brakke) studenten in de middag beter bereikbaar zijn dan 's ochtends.

14:00 uur – Meestal plan ik om 14:00 afspraken in voor mijn werving & selectie vacatures. Voorafgaand aan deze afspraken heb ik contact met de klant om alle belangrijke zaken nogmaals door te spreken, zodat ik een kwalitatief goed gesprek kan voeren. Hierin voorzie ik de kandidaat van zoveel mogelijk informatie en vraag ik alles uit wat de klant nodig heeft.

15:45 uur – Dit is het moment waarop ik de kandidaten die ik 's ochtends en 's middags heb voorgesteld aan de klanten, graag goedgekeurd wil hebben. Dit geeft klanten de mogelijkheid om nog voor het einde van de dag te reageren en snel te handelen. Een goede kandidaat willen we namelijk nooit verliezen aan een traag proces.

17:00 uur – Het is tijd om de eerste werkdag van de week af te ronden. Ik werp nog een laatste blik op mijn takenlijst. Heb ik niets over het hoofd gezien vandaag? Nee? Geweldig, dan stap ik weer op mijn fiets en keer huiswaarts.

 

Jouw dag kan er ook zo uit komen te zien! Wij zijn op zoek naar een  nieuwe recruiter. Interesse? Bekijk hier onze vacature en solliciteer vandaag nog, dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op.