Hoe is het om in de zorg te werken via Werkwijzer?

Categorie
Nijmegen

Midden in de Week van de Zorg is ook Maran werkzaam bij Werkwijzer. We hebben haar gevraagd hoe het is om in de zorg te werken. Dit om jullie een beter beeld te geven van hoe het is om in de zorg te werken, en Zorg de aandacht te geven die ze verdient!

Ben je benieuwd naar haar bevindingen? Lees dan snel verder!

Even voorstellen, onze zorgtopper: Maran Herkendaal

Wat betekent leuke dingen doen voor jou?
"Leuke dingen te doen met vriendinnen, ik ga bijvoorbeeld vaak naar de film. En ik vind het leuk om naar concerten of festivals te gaan, mijn smaak varieert van pop tot rock en alle genres daar tussenin."

Hoe bevalt je baan als Helpende bij Vilente?
"Het bevalt nog steeds heel goed, ik heb nog elke dag schik in mijn werk. Ik werk nu bijna 1 jaar bij Vilente en ga elke dag met plezier naar mijn werk. Alhoewel het vroege opstaan soms toch lastig blijft.;)"

Wat vind je zo leuk aan het werken in de zorg?
"Het helpen van mensen krijg ik echt veel energie van. Hen helpen zodat zij nog hun leven kunnen leiden zoals ze zelf willen en mensen daarmee blij kan maken. Dat kan in de kleine dingen zitten, door bijvoorbeeld even te luisteren naar hun verhaal of spelletjes met ze te doen. Ook al hoor ik het verhaal bij wijze van spreken voor de 20e keer, ik blijf interesse tonen en vind het altijd leuk om een praatje te maken.  Gelukkig is die tijd en ruimte er ook binnen Vilente. Soms gaan we met de bewoners naar het café om een kopje koffie drinken, wat dat betreft is het goed georganiseerd binnen Vilente."

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?
"Dat is een beetje afhankelijk van de werktijden. Beginnen met aankleden, zorgen dat er persoonlijke aandacht is. Eigenlijk vooral zorgen dat de bewoners de dag zo goed mogelijk door komen en genoeg eten en drinken hebben."

Waar geniet je het meest van op een werkdag?
"Als bewoners tegen me zeggen: “wat ben je toch lief!” dan voel ik me echt heel dankbaar.
Ik vind het niet meer dan normaal om mensen aandacht te geven, maar vind het toch wel altijd fijn als mensen hun dankbaarheid terug geven. "

Welke bijzondere dingen maak je mee in je werk?
"Haha, dat zijn er veel. Elke dag is eigenlijk wel bijzonder. Je weet soms niet hoe mensen reageren en dat kan het soms ook lastig maken. Elke situatie is weer anders. Al werk ik al best een lange tijd in de zorg, overlijdensgevallen kunnen bijvoorbeeld nog altijd lastig blijven, ook al weet je dat het er bij hoort."

Wat zeggen collega’s over je denk je?
"Ik denk wel positief, dat ik goed mijn werk doe en altijd lief ben en voor de mensen. Je werkt in een team dus er moet altijd goed overleg gepleegd worden. Uiteindelijk draait het toch om de cliënten."

Wat vind je van het contact met Werkwijzer?
"Heel goed! Het contact is heel laagdrempelig en als er iets is wordt het snel geregeld. Er wordt goed met je meegedacht en daar ben ik heel blij mee! Een tijdje geleden kon ik bijvoorbeeld een tijdje niet werken door een gebroken voet, ze blijven dan heel betrokken en denken met je mee. Daarnaast organiseren ze elk jaar een kerstborrel, daar was iedereen heel vriendelijk en geïnteresseerd."