Detacheren betekent dat je een arbeidsovereenkomst hebt met een detacheringsbureau, terwijl je feitelijk werkzaam bent bij een opdrachtgever. Het bureau betaalt jouw salaris en regelt de secundaire arbeidsvoorwaarden. De opdrachtgever zorgt voor jouw dagelijkse begeleiding en werkzaamheden.
Dit is afhankelijk van de cao waar je onder valt, daarom is het goed om na te vragen bij jouw werkgever. Standaard is de regeling in Nederland 3 tijdelijke contracten in 3 jaar tijd, maar een cao kan hier in sommige gevallen van afwijken.
Ja, dat kan, mits jouw contract en de wet- en regelgeving dit toelaten. Ook als je vast in dienst bent, kan in sommige gevallen jouw huidige werkgever je ‘uitlenen’ aan een ander bedrijf. Bijvoorbeeld om te ondersteunen bij een tijdelijk project. Dit gaat vaak wel in goed overleg.
Als gedetacheerde ontvang je salaris van het detacheringsbureau, niet van de opdrachtgever waar je werkt. Meestal volgt het detacheringsbureau de cao of salarisschaal van de branche waarin je werkt.
Bij een detacheringsovereenkomst is het goed om de volgende aspecten goed te controleren: Looptijd van het contract, cao en arbeidsvoorwaarden, kan de opdracht tussentijds stop gezet worden en zo ja wat dan?
Echter, of je nou een detacheringsovereenkomst tekent of een andere vorm van een arbeidsovereenkomst, we raden je altijd aan om het document goed door te lezen en vragen te stellen als je het niet begrijpt.
Detacheren werkt met een vast uurtarief, afhankelijk van de functie en de duur van de detachering. Dit tarief is all-in, wat betekent dat alles is inbegrepen: salaris, sociale premies, vakantiegeld en andere kosten. Geen verrassingen, wél gemak. Wil je een prijsindicatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan!