NSO aftermovie: Samen hebben wij ons laten inspireren.

Categorie
Nijmegen
Datum
06 maart 2023
Inspireren. Dat was het thema van het NSO dit jaar. Met drie prachtige stukken werden wij én jullie geïnspireerd. Met de aftermovie blikken we nog eens terug op deze mooie avond vol mooie gesprekken, ontmoetingen en natuurlijk de prachtige muziek van het Nederlands Studenten Orkest.

Aftermovie NSO 2023

r />

Maar wat is het NSO eigenlijk?

Het Nederlands Studenten Orkest is een jaarlijks terugkerend spektakel. Na een strenge selectie wordt er een groep van 105 muzikanten gevormd. Deze groep muzikanten vormt samen voor één maand het NSO. Tijdens deze maand repeteren zij een aantal symfonieën en treden zij op. De muzikanten zijn allemaal nog student en leggen hun studie naast zich neer om zich vol te focussen op de muziek. De 105 studenten komen van allerlei universiteiten en hogescholen door heel Nederland. Sommigen volgen een muzikale opleiding op het conservatorium, maar er een groot deel komt van andere opleidingen. Uiteindelijk hebben ze dit jaar 15 concerten gespeeld in Nederland en België, waaronder een concert in één van de mooiste locaties van Nijmegen: Concertgebouw De Vereniging.

Inspireren was de boodschap van het NSO

Tijdens de voorstelling van het NSO in de Vereeniging Nijmegen speelden ze drie stukken. Ze begonnen met een ‘Motion Blur Streaks’ van Componist Christiaan Richter. Deze componist was zelf ook aanwezig bij het concert, dat maakte het natuurlijk extra bijzonder. Daarna werd het ‘Celloconcert in e’ van Elgar gespeeld. Hierbij was de celliste van wereldniveau Ella van Poucke ingevlogen om een prachtige solo te spelen. Tot slot werd de ‘Symfonie, nr. 7 in E’ van Bruckner gespeeld. Dankzij de goede aanwijzingen van dirigent Jurjen Hempel is het inspireren van het publiek zeker gelukt. 

Werkwijzer sponsort het NSO

Al tientallen jaren zijn wij trouwe sponsor van het NSO. Wij geloven dat jij de muzikant bent in jouw eigen leven. Net als in het orkest is een muzikant niets zonder een goed instrument. Wij helpen je met spelen door je de juiste instrumenten te geven. Of dat nou een nieuwe baan is of een opleiding. Wij doen ‘alles voor jouw baan’.

Muziek maken maakt gelukkig en zorgt ervoor dat je beter kan presteren op het werk. Daarom helpen wij jonge studenten graag om hun muzikale doelen te kunnen bereiken.

Ieder jaar mogen wij van Werkwijzer onze klanten en relaties uitnodigen voor het NSO in de Vereeniging in Nijmegen. Ook dit jaar was het weer een feest om met jullie te genieten van deze muzikale avond. We hopen jullie ook zeker volgend jaar weer te zien bij het NSO 2024.

Was je er niet bij, niet getreurd. Volgend jaar zijn we er gewoon weer bij.